Ρόδος

      Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων και το τέταρτο σε έκταση του Αιγαίου. Βρίσκεται νοτιοανατολικά της Ελλάδος, και η γεωγραφική της θέση παρέχει στο νησί ένα θερμό κλίμα, αλλά και ένα σημαντικό βαθμό υγρασίας όλο το χρόνο. Οι θερμοπροσόψεις των κτηρίων προστατεύουν τις πολυκατοικίες ή τα απλά οικοδομήματα από την υγρασία και κατά συνέπεια από τη μούχλα.

     Το νησί είναι παγκόσμια γνωστό για τον φημισμένο Κολοσσό της Ρόδου, που υπήρξε ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. Η Ρόδος άλλαξε πολλές φορές χέρια διοικούντων και υπέστη πολλές αλλαγές και καταστροφές. Ο Κολοσσός σύμφωνα με γραπτά δέχτηκε το καταστροφικό του χτύπημα με έναν σεισμό. Εκτός από το μεγαλύτερο μνημείο της αρχαιότητας όμως η σεισμογενής περιοχή της Ρόδου προκάλεσε τα τελευταία χρόνια και πολλές καταστροφές στα οικήματα της. Οι ανακαινίσεις πολυκατοικιών και οι ανακαινίσεις ξενοδοχείων αποτέλεσαν ένα βασικό μέλημα των πολιτών της. 

     Η Ρόδος σήμερα είναι ένα πασίγνωστο τουριστικό θέρετρο με κοσμοπολίτικο αέρα. Σε αυτό έχει συμβάλλει η κατασκευή των υπερπολυτελών ξενοδοχείων και οι ανακαινίσεις των πολυκατοικιών που υπάρχουν στο νησί. Οι εργολάβοι και τα ειδικά συνεργεία των οικοδομών έχουν πραγματικά αναβαθμίσει την αισθητική του νησιού.